Rendszerváltozás belülről

Személyes történelem

Kónya Imre

Apróbb-nagyobb emberi mozzanatokból – személyes történelemként – áll össze Kónya Imre legújabb, harmadik könyvében az 1989–1990-es rendszerváltozás első, ellenzéki kerekasztalos korszaka. A szerző az akkori politikai események egyik főszereplőjeként a közvélemény számára jórészt ismeretlen történeteken keresztül bepillantást enged a rendszerváltozás első felvonásának kulisszái mögé. Megismerhetjük a szerző személyes motivációit, késztetéseit, a család, a barátok és különösen a politikai küzdőtársak, köztük későbbi ellenfelek gondolkodásmódját, mozgatórugóit, és ezzel árnyaltabb képet kapunk a magyar demokrácia történetének egyik igen fontos szakaszáról.
Az olvasmányosan megírt történetekből kibontakozik előttünk a főszereplők – többek között Antall József, Tölgyessy Péter, Orbán Viktor, Magyar Bálint, Kövér László, Szabad György, Csurka István – személyisége, úgy, ahogyan a szerző az eseményekkel egyidejűleg látta őket. Személyes történelem tehát – történelemalakítók és személyiségformálók sorsából és egyéni vonásaiból fölrajzolva.
A könyv képei között ritkán látható felvételek is találhatók, továbbá tizenhat archív videó is elérhető a megadott linkeken és QR-kódokon keresztül.

4 183 Ft

Eredeti ár: 4 450 Ft

füles kartonált

Szállítás: 1-3 munkanap

Raktári kód: 1003841
EAN: 9786156351401
Kötésmód: füles kartonált
Oldalszám: 248
Megjelenés: 2022
Nyelv: magyar
Alcím: Személyes történelem
Méret (mm): 140 x 230 x 14
Kiadó: MCC Press Kft.

Új hozzászólás
(Nincs értékelés) Még nem szavaztak

TOP Politika